Venedig

Venedigomslag

I tredje boken reser Farmor och Valle till Venedig. En stad som alla måste besöka en gång i sitt liv enligt farmor. Och Valle blir helt fascinerad över staden där man inte åker bil utan i stället båt. För gatorna är trånga och bara till för fotgängare. Men på kanalerna åker man med båtar eller vackra gamla gondoler.

Valle har aldrig sett en sådan stad. Den är helt unik det inser Valle. Inte ens cyklister får åka på de smala gatorna, det finns ingen plats för cykelbanor. Och några vattenskotrar såg han inte heller. Men vattenbussar fanns det gott om och dom fungerade bra. Valle åkte med dom varje dag. Både till badstranden på Lido och till Murano där han fick se dom duktiga glasblåsarna.

VenedigBild

Här är Valle på Marcus platsen. Ett imponerande torg med alltför många duvor, enligt Valle. Vid torget finns den berömda Marcus kyrkan, där Valle kunde titta på guldskatter och även de berömda hästarna som är gamla statyer och finns både på kyrkans balkong som kopior men även som original inne i kyrkans museum.

Beställ böckerna här