Om Birgitta Klasén

Antarktis 2010

Nu är jag deltidspensionär och innan jag slutade mitt operativa arbete som IT chef på Pharmacia i USA så fick jag ständigt frågan från mina medarbetare: ”Varför slutar du så ung”. Ett av svaren var att jag skulle skriva barnböcker och har man sagt något så gäller det att leverera. Ett annat skäl som jag inte talade så mycket om var att min kära mor inte mådde bra hemma i Sverige. Hon ställde alltid upp för mig när jag jobbade hårt och gjorde min ”karriär” som IT chef på Telia och sen Pharmacia efter en lång fin tid på IBM. Så, jag tog pension vid 52 års ålder, och flyttade tillbaka till Europa för att kunna ta mer hand om min mor. I Europa har jag jobbat som styrelseproffs och IT rådgivare i nästan 20 år nu. Allt eftersom uppdragen minskat har jag fått mer tid för resor och för att skriva böcker. Jag har både, tillsammans med IT kollegor, skrivit böcker om IT och nu även i egen regi börjat fullfölja ambitionen att skriva barnböcker. Att det blivit böcker om resor med barn beror till stor del på min man som rest runt hela världen och faktiskt är en av de få som besökt alla världens 195 länder.

Själv har jag bara hunnit med 109 länder…. men många av dem har vi tillsammans kunnat besöka. Och nu ser jag fram emot några resor till och då väldigt gärna med pigga och nyfikna barnbarn.

På bilderna här ser ni hur glada dom är. Det är en stor glädje att ha förunnats få barn och barnbarn. Och även att dom vill resa med mig.

Birgitta Klasen

julkort-barnbarn-2013.jpg
Glada barnbarn julen 2013
DSC_1315
Med barnbarnet Julius i Venedig.
foto-ville-sc3a4ngen-hotell-m-ipad-nr-10-0021-e1525339389500.jpg
Med barnbarnet Ville i Venedig